Słodki zielnik Lary
ISBN: 9788379454150
Format: 16,5 x 24 cm
Liczba stron: 256
Oprawa: twarda
Cena: 49,90 zł
Koszt przesyłki: 9 zł
Autor: Lara Gessler
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Premiera: 28.09.2016
OpisLara Gessler fachu uczyła się od najlepszych mistrzów w akademiach kulinarnych oraz restauracjach Londynu i Nowego Jorku. Córka słynnej restauratorki Magdy, pasję do gotowania odziedziczyła po mamie i tacie – cukierniku. Jej książkowy debiut to przełożenie polskiej, pełnej aromatycznych ziół kulinarnej tradycji na język współczesnej kuchni w ponad 50 przepisach. Majeranek, tymianek czy jałowiec w książce Lary występują w nowej roli dodatków do deserów.
Wydanie dwujęzyczne, po polski i angielsku.
Sceny kuchenne
ISBN: 9788379454204
Format: 17 x 25 cm
Liczba stron: 256
Oprawa: twarda
Cena: 59,90 zł
Koszt przesyłki: 9 zł
Autor: Maria Pakulnis, Janusz Mizera
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Premiera: 28.09.2016
Opis:
Teoria bez praktyki to jak dwa plus dwa bez czterech. Zaświadczam, że przedstawione w książce przepisy kulinarne konsumowałem przez lata w postaci gotowych dań, aż mi się uszy trzęsły. Mlaszcząc i cmokając z zachwytu, brałem dokładki, i to nie raz. Mój entuzjazm budziły zwłaszcza ryby: od śledzia pod buraczkami - mniam mniam! – po karpia, szczupaka, sandacza - pycha! Marysia i Janusz uwielbiają gotować, wkładają w to serce, a to podstawa udanej kuchni. I jeszcze ta wschodnia nutka, zrozumiała przy nazwisku Pakulnis, która przypomina mi zawsze potrawy serwowane w młodości przez pochodzącą z Kresów babcię Emilię. Praktyka czyni mistrza. Maria Pakulnis to wielka Artystka na ekranie i na scenie, ale też w kuchni. Bardzo smaczna książka, o czym, przełykając ślinkę, z satysfakcją informuje Janusz „Łasuch” Zaorski
Najpierw mama, potem żona, aż wreszcie Janusz Mizera: tak wygląda lista osób, które mnie najlepiej karmiły w życiu. To nie żart: Janusz – współautor Scen kuchennych – zarządzał warszawską restauracją, w której żywiłem się przez lata. Przychodziliśmy do niej z przyjaciółmi (aktorami, reżyserami, pisarzami) tłumnie i chętnie, a potem zostawaliśmy do późna, bo Janusz jak mało kto potrafił z tzw. przemysłu restauracyjnego uczynić prawdziwą magię. A teraz znaczną część tej magii – pod postacią przepisów na bajeczną kuchnię - mogą Państwo odnaleźć w niniejszej książce.
Andrzej Saramonowicz
Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn
ISBN: 9788379454341
Format: 16,5 x 24 cm
Liczba stron: 224
Oprawa: twarda
Cena: 49,90 zł
Koszt przesyłki: 9 zł
Autor: Daria Ładocha
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Premiera: 28.09.2016
Opis
Daria Ładocha to kobieta wulkan: żona, mama i kucharka z dyplomem coacha zdrowia. Autorka blogów mamalyga.pl i onemorethai.pl, jedna z twarzy DDTVN. Jej pierwsza książka o kuchni tajskiej w wersji dla Polaków - okazała się hitem. Ale "Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn" przebije jej sukces. Idea jest prosta: produkty z pobliskiego sklepu, piętnaście minut i pudełko wystarczą, żeby jeść zdrowo przez cały dzień - także w pracy, o ile przygotuje się posiłki według 90 przepisów zaproponowanych przez Darię.
Kuchnia Leona
ISBN: 9788379454396
Format: 16,5 x 24 cm
Liczba stron: 240
Oprawa: warda
Cena: 39,90 zł
Koszt przesyłki: 9 zł
Autor: Leon Myszkowski
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Premiera: 28.09.2016
Opis:
Nastolatek ma ciężko. Choćby dlatego, że go wszyscy pytają, co chciałby w życiu robić. Leon na razie nie zamierza ani śpiewać jak jego Mama, ani tym bardziej być modelem – jak kiedyś jego Tata. Leona kręcą smakowite kąski ;) – jego świat to gotowanie! „Kuchnia Leona” to fajne foty i pomysły na szamę na imprezy z ziomeczkami (albo i z przełożonymi z rodzinnej „firmy”). I jeszcze kilka innych spoko zajawek. Zobacz, jak gotuje Leon, choć jeszcze nie zawodowiec.TY TEŻ OGARNIESZ !
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Dziel się dobrocią i udostępniaj, like-uj, subskrybuj, co dobrego dajemy do Nas samych wraca!"
Dziękuję, że czytasz mój wpis, może pozostawisz po sobie ślad w postaci komentarza? Na pewno na niego odpowiem :) Pozdrawiam Iza